Bebeklerde alerji testi nasıl yapılır?

Bebeklerde alerji testi nasıl yapılır?

Bebeklerde alerji testi nasıl yapılır? Sorusu özellikle bebeklik döneminde birçok maddeye karşı alerjik reaksiyon gösterilmesi ihtimali oldukça yüksektir. Özellikle nedeni belli olmayan şiddetli ağlama, kaşıntı ve kızarıklık şeklinde kendini belli eden alerji, alerji testleri ile tespit edilmektedir.

Bebeklerde alerji testi için farklı test yöntemleri bulunmakta olup bu yöntemler içerisinde özellikle deri testleri en sık uygulananlarıdır.

Bebeklerde uygulanan alerji testleri şöyle sıralanabilir;

  • Spesifik ıge ölçümü
  • Atopi yayma testi
  • Besin yükleme testleri
  • Deri testleri (prik-to prik test)
  • Endoskopi/biyopsi
  • Eliminasyon diyeti
  • Bileşene dayalı tanı yöntemleri

Bebeklerde Deri Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde deri alerji testi nasıl yapılır? Sorusu özellikle güvenilir sonuç elde etmek için oldukça önem arz etmektedir. Genellikle deri testleri alerji testleri içerisinde en güvenilir sonucu vermekte olup alerji deri testi yapılırken alerjik madde cilde damlatma veya cildi delme yöntemi ile uygulanmaktadır.

Böylece alerjen maddeye karşı deri tepkime göstermekte bu sayede bebeğin neye alerjisi olduğu tespit edilmektedir.

Bebeklerde Alerji Testi Nerede Yapılır?

Bebeklerde alerji testi nerede yapılır? Sorusu da özellikle ebeveynler tarafından en çok merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Bebeklerde veya çocuklarda alerji testi devlet hastanelerinde, özel hastanelerde veya kliniklerde yapılabilmektedir.

Bu noktada alerji durumunun söz konusu olması halinde çocuk doktorları test için yönlendirme yapmakta ve bu sayede belirli test teknikleri uygulanarak çocukların veya bebeklerin neye alerjisi olduğu tespit edilmektedir.

Bebeklere Alerji Testi Ne Zaman Yapılır?

Bebeklere alerji testi ne zaman yapılır? Bebeklerde alerji testi uygulaması için herhangi bir alerjik reaksiyon görülmesine ihtiyaç duyulmamaktadır. Özellikle süte veya anneden almış olduğu herhangi bir maddeye karşı alerjisi olması halinde bebeklerde ciddi reaksiyonlar görülmekte olup hayati tehlike söz konusu olmaktadır.

Alerji testleri kan örnekleri veya cilt üzerinden yapılmakta olup her 2 test yöntemi de doğumdan itibaren tüm yaş gruplarında güvenle uygulanmaktadır. Özellikle testten alınan sonucun doğruluğu doğumdan sonraki 3 aylık süreçten itibaren yaş arttıkça artış gösterdiğinden genellikle bebekler 3 aylık olduktan sonra alerji testi yapılması önerilmektedir.

Çocuğa Alerji Testi Hangi Bölümde Yapılır?

Çocuğa alerji testi hangi bölümde yapılır? Sorusu genellikle doktorlar tarafından yönlendirilme olması halinde bilinse de kişilerin kendiliğinden test yaptırması gerektiğinde çocuk immünoloji ve alerji bölümü 0 ile 18 yaş arasındaki tüm çocuklara bağışıklık sistemi ve alerjik hastalıklar noktasında tanı, tedavi ve takip gibi alanlarda uzmanlık sunmaktadır.

2 Yaşındaki Çocuğa Alerji Testi Nasıl Yapılır?

2 yaşındaki çocuğu alerji testi nasıl yapılır? Sorusu da bebeklerde uygulanan alerji testiyle benzerlik göstermekte olup kan testi ile veya deri yoluyla yapılmakta olup kan yoluyla yapılan alerji testleri bebeklerde topuktan alınırken 2 yaş ve üstü çocuklardan doğrudan damardan alınmaktadır.

 

 

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erken Hamilelik Belirtileri
Erken Hamilelik Belirtileri
Bebeklerde ve Çocuklarda: Süt Alerjisi ve Laktoz İntoleransı
Hava Sıcaklığına Göre Yeni Doğan Bebek Nasıl Giydirilir?
BEBEKLERİN AĞLAMASININ SEBEPLERİ VE SAKİNLEŞTİRME YÖNTEMLERİ
Emmeme Sorunları
Bebeklerde Emmeme Sorunları: Nedenleri ve Çözümleri
Çocuklar Tuvalet Eğitimine Ne Zaman Hazır Olur?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hayata Yönelik | © 2023 | Hayata Yönelik Bilim-Teknik, Teknoloji, İnternet, Psikoloji, Sağlık, Eğlence ve Bilgi Blogu