Genç ve Güzel Bir Cildin Olmazsa Olmazı Su

Genç ve Güzel Bir Cildin Olmazsa Olmazı Su

Su bilindiği gibi insan hayatı için çok değerli bir önem taşır. Yetişkin bir bireyin vücut ağırlığının %60-70’ini yani 2/3’sini su oluşturuyor. Vücudumuz çok fazla hayati işlevi yerine getirebilmek için yine suya ihtiyaç duyar.

Besinlerden ve içeceklerden sindirim yolu ile vücuda alınan su; deri, solumun sistemleri ve sindirim yolu ile vücuttan atılır. Vücutta su dengesinin sağlanması için ise, mutlaka günlük olarak su alımının su kaybına eşit olması gerekir. Yetişkin bir birey, bir kısmını yiyeceklerden karşılamak üzere günde 2 ya da 3 litre suya ihtiyaç duyar.

Vücudun ihtiyacı olduğu oranda su tüketilmediği takdirde, vücudun su dengesi bozulabilir ve vücut işlevlerini yerine getiremeyecek hale gelir. Bir birey yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat su içmeden maalesef ki sadece birkaç gün yaşayabilir.

Söz konusu güzellik olduğu zaman da suya aynı derecede ihtiyaç vardır. Cilt, susuz ve kuru olduğu zaman çizgilerini gösterebilmek için kusursuz bir ortam oluşur. Bilim insanlarına göre deri de bir organdır ve hücrelerin yenilenmesini sağlayacak tek etken sudur. Yani, ihtiyaç olunan kadar su içen bir bireyin kırışıklar ile karşılaşması için önünde uzun bir yol vardır.

Diğer bir durum ise; şişliklerin çok su içmekten dolayı kaynaklandığının düşünülmesi. Fakat şişkinliğin asıl nedeninin vücudun yeterli derecede suyu kendine saklama isteği olduğu gerçeği atlanmış olur. Az su içiliyorsa, vücut içilen suyu depolamak ister ve bu da vücutta şişkinliklere neden olur. Su ile zayıflanabileceği bilgisine güvenilmeli. Özellikle suyun yağ yakmadaki başarısı, başka hiçbir şeyde alınamayacağı düzeyde etki yaratır.

 

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kusursuz Bir Cilt İçin İnanılmaz İpuçları!
Limon Tuzunun Cildinize Muhteşem Etkisi
Cilt Tipinize Uygun Güneş Koruyucu Seçimi
Cilt Bakımında En Önemli Adımlar: Temizleme ve Nemlendirme
Sağlıklı Bir Cilt için Yapabileceğiniz Adımlar
Yüzdeki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hayata Yönelik | © 2020 | Hayata Yönelik Bilim-Teknik, Teknoloji, İnternet, Psikoloji, Sağlık, Eğlence ve Bilgi Blogu