Kuduz Belirtileri Nelerdir?

kuduz-belirtileri

Kuduz Belirtileri Nelerdir?

Kuduz klinik olarak henüz yenilmemiş bir hastalık türüdür. Birçok insan hayatı boyunca köpekler tarafından ısırılır ve kuduz olup olmayacağı konusunda endişelenir. Peki kuduz nasıl bir hastalıktır? Tıbbi olarak kuduz virüsü enfeksiyonunun neden olduğu bir tür akut zoonotik enfeksiyon hastalığı olarak tanımlanır. Sudan, rüzgardan ve ilerleyici kas felcinden korkma klinik özelliklerinden dolayı “hidrofobi” olarak da adlandırılır.”, köpekler, kediler, sığırlar ve yaşamda yaygın olan diğer hayvanlar kuduz virüsü taşıyabilir ve bir kez ısırıldığında ölüm oranı %100’e ulaşabilir.

kuduz-belirtileri

kuduz-belirtileri

Klinik semptomlar:

1. Prodromal dönem:

Kuduzun kuluçka süresi çok uzundur, bir kısmı 10-20 yıl su altında kalabilir. Hastalığın başlangıcından önce ateş, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma, yorgunluk, uykusuzluk gibi belirtiler görülür. vb. ısırılan yer ve çevresinde deride kaşıntı, karıncalanma ve diğer belirtiler, bu belirtiler erken tanı için yardımcı olur.

2. Heyecanlı dönem:

Heyecanlı döneme girilirken virüs aktif hale gelmiştir ve sinirlilik, korku ve kaygının eşlik ettiği zihinsel heyecan, dans etme, suyu görememe, rüzgarı dinleyememe olabilir. Bu dönemde ateşi olur ve vücut ısıları genellikle daha düşüktür. 39°C’nin üzerinde şiddetli susuzluk olabilir ama su içmek istemezsiniz. Su sesini duyar duymaz spazmlara neden olur. Boğaz kasları ve yutma güçlüğü, ses kısıklığı, tükürük salgısı, terleme ve halüsinasyonlar gibi belirtiler ortaya çıkar.

3. Felç dönemi:

Heyecan döneminden sonra hasta kasların spazmını durdurur ve yavaş yavaş genel felce girer, uzuvlarda kas güçsüzlüğü, ayakta duramama vb. ve sonunda solunum ve dolaşım yetmezliğine yol açar. ölüm.

 

kuduz-belirtileri

kuduz-belirtileri

Kuduz çok tehlikeli bir viral bulaşıcı hastalıktır. Su ve rüzgar korkusu gibi tipik belirtiler ortaya çıktığında ölüm oranı çok yüksektir. Bu nedenle, ısırıklardan kaçınmak için köpek, kedi ve hayattaki diğer hayvanların denetimini güçlendirmeliyiz. Hayvanlar tarafından ısırılma ve her hangi bir saldırıya uğrama durumunda hiç vakit kaybetmeden direk acile gidilmeli ve doktor kontrolü altında kalmalısınız.

share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Stiff-Person-Sendromu-2
Stiff Person Sendromu Nedir?
yanık dereceleri
Yanık Dereceleri Nelerdir Ne Anlama Gelir?
unutkanlığın sebepleri
Unutkanlığın Sebepleri, Belirtileri, Unutkanlığı Önlemek İçin Yapılması Gerekenler
sağlıklı hayat tarzı
Sağlıklı bir Hayat Tarzı İçin Alışkanlıklarınızı Değiştirmeniz Gereken 5 Şey
Oksimetre
Oksimetre Nedir ve Nasıl Kullanılır
canlı beyin
Beyni Canlı Tutmanın Yöntemleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hayata Yönelik | © 2022 | Hayata Yönelik Bilim-Teknik, Teknoloji, İnternet, Psikoloji, Sağlık, Eğlence ve Bilgi Blogu