MSA Eğitimi Nedir?

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) 2004 yılında kurulmuştur. MSA verdiği kaliteli ve ayrıcalıklı eğitim ile bugün dünyanın en iyi aşçılık eğitim kurumları arasında gösterilmektedir. MSA T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mutfak sanatları üzerine eğitim veren özel bir eğitim kurumudur. Ayrıca MSA turizm ve ağırlama sektörünün en iddialı mesleki eğitim akreditörü tarafından onaylı Türkiye’deki tek eğitim kurumudur.
MSA Kampüsünde Hangi Eğitimler Verilmektedir?
MSA kampüsünde; profesyonel aşçılık,uzun dönem profesyonel aşçılık, profesyonel pastacılık, uzun dönem profesyonel pastacılık, profesyonel ekmekçilik ve fırıncılık, profesyonel yiyecek içecek işletmeciliği, chef&owner profesyonel aşçılık, chef&owner uzun dönem profesyonel aşçılık, chef&owner profesyonel pastacılık, chef&owner uzun dönem profesyonel pastacılık, chef&owner profesyonel ekmekçilik ve fırıncılık, prochef, profesyonel süperyat şefliği, profesyonel barista, profesyonel barmenlik ve miksoloji, profesyonel restoren servisi eğitimleri verilmektedir.
MSA Mezunlarının Aldığı Sertifikalar ve Akreditasyonlar Nelerdir?
MSA’daki eğitim tamamlandıktan sonra bazı sınavlar uygulanır ve bu sınavlarda başarı gösteren bireyler, ülkemizde ve dünyada geçerliliği olan sertifikalara sahip olunur, MSA eğitimleriyle mutfaktaki deneyimlerinizi belgeleyebilirsiniz.
Bu sertifikalar şu şekilde sıralanmaktadır;
CTH (Confederation of Tourism and Hospitality), City & Guilds, M.E.B., WACS (World Association Of Chefs Societies), IOH (Institute Of Hospitality), EuroPass, ISO, Pearson BTEC
MSA Eğitim Süreleri Ne Kadar?
MSA Profesyonel Aşçılık Eğitimi, 240 saat pratik ve 16 saat teorik olarak toplam 256 saat olmaktadır. Stajlı programa dahil olan 18 – 40 yaş arası öğrenciler MSA’nın belirlemiş olduğu işletmelerde 4 ay zorunlu staj yapmaktadırlar.
MSA Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık eğitimi ise, 480 saat pratik ve 52 saat teorik olarak toplam 532 saat olmaktadır. Ayrıca Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’nde bulunan MSA’nın Restoranı’nda MSA Eğitmen Şefleri gözetiminde “on the job training” ve MSA Catering çalışmalarında görevlendirme olarak toplam 320 saat saha deneyimi edinilmektedir. Öğrenciler, MSA’nın belirlemiş olduğu işletmelerde de 4 ay zorunlu staj yapmaktadırlar.
MSA Kampüsü Nerede?
Mutfak Sanatları Akademisi İstanbul Maslak’ta bulunmaktadır.
2024 MSA Eğitim Ücretleri Nedir?
Ocak 2024 Profesyonel Aşçılık-Öğle (Stajlı) : 185.000 TL
Ocak 2024 Profesyonel Aşçılık-Öğle (Stajsız) : 185.000 TL
Ocak 2024 Profesyonel Aşçılık-Sabah (Stajlı) : 185.000 TL
Ocak 2024 Profesyonel Aşçılık-Sabah (Stajsız) : 185.000 TL
Ocak 2024 Profesyonel Aşçılık-Hafta sonu (Stajlı) : 185.000 TL
Ocak 2024 Profesyonel Aşçılık-Hafta sonu (Stajsız) : 185.000 TL
Ocak 2024 Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık-Öğle (Stajlı) : 270.000 TL
Ocak 2024 Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık-Sabah (Stajlı) : 270.000 TL
Ocak 2024 Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık-Hafta sonu (Stajlı) : 270.000 TL
Diğer eğitimlerin ücretlerine MSA’nın resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
MSA Mezunları Ne İş Yapar?
Uluslararası geçerliliği olan bu belgeye dünyaca ünlü şefler de sahiptir. MSA Belgesine sahip MSA mezunları, dünya çapındaki en iyi işletmelerin mutfaklarında görev yapma fırsatı bulmaktadır.
MSA Eğitim Süreleri Ne Kadar?
Profesyonel Aşçılık eğitimi, 240 saatlik pratik uygulama ve 16 saatlik teorik derslerden oluşan toplamda 256 saatlik bir programdan oluşmaktadır. Bu eğitim programı, 18 ile 40 yaş arasındaki stajyer öğrencilere yöneliktir ve MSA tarafından belirlenen işletmelerde 4 aylık zorunlu staj süresini içermektedir.
Bu eğitimler gerçekten çok kaliteli ve başarılı gibi. MSA’nın bu kadar çok sertifikaya sahip olması gerçekten hayranlık verici. Fakat eğitim ücretlerinin oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum, normalde sadece zengin kesime hitap ediyor gibi görünüyor.
Evet biraz pahalı duruyor olabilir. Günümüz koşulları değerlendirildiğinde orta seviyedir.
Eski zamanlarda mutfak sanatlarının bu kadar ileri seviyeye ulaşacağını tahmin edebilir miydik? Teknoloji çağında bile bu tür eğitimler ne kadar ilgi gördü? İlgi gördüğü için eğitim masrafları uçmuş. Eskiden daha ucuzdu eminim.
İnsanların teknoloji gelişmesiyle birlikte zevkleri ve hobileri de değişmektedir zamanla, bence de son zamanlarda mutfak sanatlarının bu seviyelere ulaşması şaşırtıcı.