Hayata Dair Eğlence ve Bilgi Blogu

2023 Hac Ön Kayıt E-Devletten Nasıl Yapılır?

1

2023 Hac Ön Kayıt E-Devletten Nasıl Yapılır?

Diyanet işleri başkanlığının yaptığı son açıklama ile 2023 Hac Ön kayıtları 31 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldı. Yapılan açıklamada 2022 yılından Hac başvurusu bulunan 2 milyon 200 bin hacı adayının kayıtlarının yenilendiği belirtildi. 5 Ocak 2023 tarihinde başlayan Hac ön kayıtları 26 Ocak 2023 tarihinde sonlanıyordu fakat diyanet işleri başkanlığından yapılan açıklama ile bu süre 31 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldığı belirtilmiştir.

E-Devletten Hac Ön kaydı nasıl yapılır?

2023 Hac ön kayıtlarının alınmaya başlanması ile birlikte bir çok kişi ön kaydın nasıl yapıldığı hakkında bilgi almak istemiştir. Bu yazımızda 2023 Hac Ön kayıt E-Devletten Nasıl Yapılır? hakkında resimli anlatım olarak anlatmaya çalıştık.

  1. Adım olarak E-Devletten Hac işlemleri yerine giriyoruz.
  2.  Adım Aydınlanma metni bilgilendirme metnini detaylıca okuduktan sonra onaylamanız halinde okudum kabul ediyorum diyerek devam edebilirsiniz.

 

3. Adım Hac ön kayıt başvurusu butonunu tıklayın. (Eğer ön başvuru ücretini yatırmadıysanız ilgili bankalardan bu ücreti yatırdıktan sonra devam edebilirsiniz.

4. Adım Hac ön kayıt ücretini yatırdıysanız ilk işlemleri için takip edebileceğiniz kuraya girebileceğiniz il ilçe ve diğer kişisel bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak girmeniz gerekmektedir.

 

5. Adım da sizinle ilgili bilgiler yer almaktadır. Bu bilgileri de okuyarak eksiksiz ve doğru girmeniz önemlidir.

 

6. Adım Oda tercihi veya Otel olarak fiyatları inceleyip siz kendiniz karar verebilirsiniz. Eğer kuraya yakınınız ile birlikte girecekseniz Kuraya yakınlarımla birlikte gireceğim seçeneğini seçiyoruz. Eğer tek başınıza girecekseniz tek başıma gireceğim seçeneğini seçiyoruz.

Kuraya yakınınız ile girecek şekilde devam edelim.

7. Adım birlikte gireceğiniz kişinin bilgilerini doğru ve eksik girerek  devam edeceğiz.

 

8. Adım birlikte gireceğiniz kişi bilgilerini kontrol ediyoruz. Doğru ise devam ediyoruz. ( Birden fazla kişi eklemeniz gerekiyorsa Ekle diyerek aynı adımları takip ediyoruz.)

 

9. Adım Bilgileri tekrar kontrol ediyoruz. Hata var ise Güncelle butonunu tıklayarak bilgi güncellemesi yapabilirsiniz. Hata yok ise Kaydet diyerek ilerliyoruz.

10. ve son adımda ön kayıt başvurunuz alınmıştır şeklide yeşil tikli ekran çıktığında işleminiz başarıyla sonuçlanmış olacaktır.

 

2023 yılı Hac ön kayıt başvurunuzu bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Herhangi bir sorun da Diyanet işleri Başkanlığı ile iletişime geçerek bilgilendirme alabilirsiniz.

1 yorum
  1. Leyla diyor

    Allah razı olsun işime yaradı ön kaydımı yaptım inşallah kura bana çıkar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.