Hayata Dair Eğlence ve Bilgi Blogu

İnterneti Hızlandırmanın Yolları

0

İnterneti Hızlandırmanın Yolları

Değerli takipçilerimiz bugün sizlere web üzerinde gezinti yaparken karşılaşılan yavaşlama sorunları ile ilgili detaylı bir şekilde açıklayacağım ve sorunların çözümü için neler yapılmalı detaylı bir şekilde bu yazımızda açıklayacağım.

İnternet de yaşadığınız yavaşlama sorunlarının nedenleri:

  • Kullandığınız internet tarayıcısının güncel olmaması.
  • Kullandığınız tarayıcı ile girmiş olduğunuz web sitelerinin geçmiş kayıtları (Çerezler vb.)
  • DNS ayarlarınızın değişmiş olması.
  • Windows güncellemelerini yapmamanız.
  • Eğer kablosuz internet -wifi- kullanıyorsanız. (Büyük ihtimalle kablosuz kullanıyorsunuz. 🙂 )
  • Modemin ısınması veya modeminizin eskimesi.
  • Tarayıcınız üzerinde gereksiz fazladan bulunan eklentiler.
  • PC’ nize bulaşmış virüslerden olabilir.
  • Sık kullanılanlara çok fazla sitenin eklenmesi neden olabilir.
  • Wifi paylaşımının çok fazla pc ve mobil cihazlar ile paylaşılmış olması

bu gibi durumlar internet hızınızın düşmesine sebep olabilir. Peki bu sorunların çözümü nasıl gerçekleştirilir İnterneti hızlandırma yolları nelerdir bunları da detaylı bir şekilde maddeler halinde açıklayacağım.

 

*Eğer kullandığınız internet tarayıcısı eski bir sürüm ise bu durum kesinlikle hız noktasında çok fazla etkileyecektir. Bunun için en önemlisi internet tarayıcınızı güncellemeniz gerekmektedir. Hayatayonelik.com web site yönetimi olarak bu noktada önerimiz güncel olan Google Chrome veya güncel yandex tarayıcılarını kullanmanız.

 

*Girdiğiniz web siteleri tarayıcınızın ön belleği içerisinde kayıt olmaktadır. Bu sebepten dolayı uzun bir süre silinmeyen bu önbellek kayıtları belli bir süreden sonra tarayıcınız da kasmalara neden olacaktır. Ek olarak CCleaner gibi sistem içerisinde gereksiz dosyaları silme programlarını da kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

*Windows’u orjinal kullanmanız ve sürekli olarak windows güncellemelerinizi gerçekleştirmeniz internetinizin hızının artmasına katkı sağlayacaktır.

 

*Kablosuz internet yani kısaca Wi-Fi kullanıyorsanız sinyal gücünün tam olup olmadığını kontrol edin. Kablolu bağlantılar kablosuz bağlantılara oranla daha hızlıdır.

 

*Modeminiz eskimiş ve sürekli çok fazla ısınma yapıyorsa şebekeden gelen sinyali kaldırmıyor demektir. Bu sebepten dolayı eğer modeminiz çok eski ve sürekli ısınma yapıyor ise modeminizi değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.

 

*Tarayıcınızın eklentiler alanına girip bilmediğiniz tüm eklentileri tarayıcınızdan kaldırmanız internet hızınızın artmasına etki edecektir.

 

*PC ‘nize bulaşmış virüsler bilgisayarınızda kasmalara neden olduğu gibi internetinizi de yavaşlatmaktadır. Bu sebepten dolayı bir virüs programı kullanarak pc’ nizi virüs taramasından geçirmenizi öneririz.

 

*Sık kullanılanlar yani favoriler alanına eklediğiniz web siteleri de tarayıcınıza giriş yaptığınız anda otomatik olarak yenilenmektedir bu sebepten dolayı çok fazla web sitenin bu alanda yer alması internetinizin yavaşlamasına neden olmaktadır. Bunun için önerimiz favoriler alanına çok fazla web sitesi kayıt edeceğinize bir metin belgesi dosyası içerisine linkleri kayıt edebilirsiniz.

 

*Bilindiği üzere hat üzerinden gelen internet ne kadar çok paylaşım sağlanırsa o kadar hızının düşmesine neden olmaktadır. Bu sebepten dolayı ne kadar az bir paylaşım sağlanırsa o derece internetiniz daha hızlı olacaktır. Değerli takipçilerimiz bu yazımızda sizlere internette yaşanan yavaşlamaların nedenleri, bu yavaşlamaları giderecek çözüm yollarını ve İnterneti hızlandırma yollarını detaylı bir şekilde açıkladık. Karşılaştığınız her türlü sorunu yorum alanına yazarak çözüme kavuşturabilirsiniz.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.